Eddy Roelofs

ETL(Extraction, Transformation and Load)

ETL door Roelofs en Schenk

Roelofs en Schenk heeft veel ervaring met ETL, wij zijn dagelijks voor onze klanten bezig om gegevens uit verschillende databases te verzamelen en te bewerken, de resultaten worden of opgeslagen in datawarehouses of direct gepresenteerd m.b.v. bijvoorbeeld SQL Reporting Services (SSRS)

Momenteel gebruiken wij ETL techieken om te bepalen of de bushaltes van Arriva op de juiste plek staan, we doen dit door te kijken naar o.a. de GPS coordinaten van "deuropen" momenten in de data verzameld door de verschillende bussen en deze data te groeperen en de betrouwbaarheid ervan te bepalen. Het gaat hierbij om enorme hoeveelheden data die worden opgeslagen en verwerkt moeten waardoor er sprake is van bigdata en dus (Big) Data analyse en data science vereist is. Arriva rijdt met honderden bussen die elk duizenden records per dag schrijven. De database met MIPOV (Model Informatieprofiel Openbaar Vervoer) gegevens van Arriva groei momenteel met ongeveer 20 waarnemingen per seconde.

Via bigdatatechnieken wordt de juiste data verzameld en volgens statistische (econometrische) methoden wordt de betrouwbaarheid bepaald.
Daarnaast zorgen wij er continu voor dat de MIPOV databases gevuld worden met de juiste informatie vanuit Arriva.

Voor de RET zijn wij bezig met het verzamelen van stilstand gegevens van voertuigen, deze gegevens worden in een datawarehouse opgeslagen en zijn bedoeld om op termijn de onderhoudsplanning beter af te stemmen op de (historische) benodigde inzet van voertuigen.
Roelofs en Schenk - Opbouw datawarehouse RET


Roelofs en Schenk - Toekomstgericht

Toekomstgericht

Partnerships voor de lange termijn
Roelofs en Schenk - Snelheid

Snelheid

Binnen 2 werkdagen reactie op uw vragen

Roelofs en Schenk - Kwaliteit

Kwaliteit

Constante focus op kwaliteit en resultaat

Roelofs en Schenk - Netwerk

ICT Netwerk

Groot netwerk binnen de ICT branche