Eddy Roelofs

Applicatie ontwikkeling

Applicatie ontwikkeling op maat

Roelofs en Schenk consultancy ontwikkelde de afgelopen jaren diverse maat applicaties voor klanten. Uiteraard beginnen we niet zomaar te bouwen maar beginnen we met een uitgebreide business analyse.

Het is van groot belang dat de eisen en wensen van de nieuwe applicatie zo compleet mogelijk zijn, dit doen we aan de hand van een Requirementsanalyse . De eisen en wensen worden bepaald door workshops te organiseren met kleine groepjes toekomstige gebruikers. Tijdens deze workshops gebruiken wij technieken zoals Mindmapping.

Het bouwen van een applicatie is maar een gedeelte van de systeemontwikkeling, tijdens de systeemontwikkeling wordt een vooronderzoek gedaan, een definitiestudie, een basisontwerp gemaakt en een detailontwerp. Daarnaast vinden tijdens de bouw diverse controles plaats en zal de applicatie uitgebreid getest worden.

Het is echter niet zo dat er tijdens de programmeerfase geen wijzigingen meer plaats kunnen vinden, het is juist in de regel zo dat tijdens het ontwikkelproces verbeterd inzicht optreed en eisen en wensen worden aangepast of aangescherpt. Om deze reden maken wij gebruik van een cyclisch iteratief ontwerpproces, waarbij nieuwe ideeen indien mogelijk direct worden meegenomen en getest.

Voor welke klanten hebben wij applicaties ontwikkeld?

Wij hebben voor diverse klanten applicaties op maat ontwikkeld, hieronder zullen we er een aantal kort beschrijven, voor meer informatie zie onze opdrachtgevers.

Roelofs en Schenk - Arriva Nederland Roelofs en Schenk - NoordNed
Applicaties ontwikkeld bij Arriva Nederland en Noordned

• Een applicatie geschreven in C# welke het infotainment systeem in de bussen voorziet van de juiste informatie m.b.t. aansluitingen, vertrektijden, ongelukken op de route, de weersverwachting en eventuele stremmingen.

• Een applicatie waarmee beelden van de camerabewaking kunnen worden terug gelezen, op deze manier is in geval van incidenten snel te achterhalen wie daarbij betrokken waren.

• Voor MIPOV (Model Informatieprofiel Openbaar Vervoer) rapportages maken we gebruik van de data opslag en rekenkracht van SQL server.

• Met behulp van een eigen ontwikkeld content management systeem voor systeemontwikkeling hebben we een systeem ontwikkeld voor de klantenservice.

• Gegevens van de externe partij Multicard worden ingelezen en gebruikt om vervoersbewijzen en facturen van grootverbruikers te maken, de facturen worden gegenereerd via SQL Reporting Services (SSRS).

Roelofs en Schenk - RET
Applicatie ontwikkeling bij de RET
Voor de RET is een geautomatiseerde uit- en inrukplanning voor de metro van Rotterdam ontwikkeld, dit systeem heeft de interne naam MUIS (Metro Uitruk Inruk Systeem) gekregen.
De applicatie bestaat uit 2 onderdelen:

1) Een windows applicatie geprogrammeerd in Csharp (c#)

Windows Applicatie RET

2) Een een online applicatie, gebruik makend van SQL Reporting Services (SSRS) die direct de meest actuele planning op hun mobiele telefoons of ipads toont. Deze internet applicatie is ontwikkeld met C# (ASP.net) en wordt online gehost met behulp van IIS (Microsoft Internet Information Services).

Roelofs en Schenk - KPN
Applicaties ontwikkeld bij KPN
Voor KPN hebben wij meerdere projecten gedaan waarbij voor de requirementsanalyse gebruik werd gemaakt van MS-Access. Voordat KPN de systemen liet bouwen door Softlution (tegenwoordig Osudio) uit het belgische Hasselt, werden prototypes, o.a. voor de "mobiel advies voor zakelijke klanten" gebouwd door Roelofs en Schenk consultancy.

Applicaties ontwikkeld voor de flexibele arbeid
• Voor Polec, PRBS systeem voor automatische matching en klantenbeheer ontwikkeld in MS-Access.
• Voor Humares, systeem voor automatische matching en klantenbeheer ontwikkeld in een eigen ontwikkel omgeving, samen met programmeurs uit Letland, waarbij wij het IT Projectmanagement verzorgde het database ontwerp hebben gemaakt en het automatische matching systeem.
• Voor Openinterim.com hebben wij de commerciĆ«le voorkant gemaakt in bootstrap terwijl de online applicatie en het matching systeem van zijn ontwikkeld in SQL-server, C# en reportingservices.

Roelofs en Schenk - Toekomstgericht

Toekomstgericht

Partnerships voor de lange termijn
Roelofs en Schenk - Snelheid

Snelheid

Binnen 2 werkdagen reactie op uw vragen

Roelofs en Schenk - Kwaliteit

Kwaliteit

Constante focus op kwaliteit en resultaat

Roelofs en Schenk - Netwerk

ICT Netwerk

Groot netwerk binnen de ICT branche