Eddy Roelofs

(Big) Data Analyse

Roelofs en Schenk (met haar dochterbedrijf Bigdata4u) heeft veel ervaring met Big Data Analyse en ETL, wij zijn regelmatig voor onze klanten bezig om grote hoeveelheden gegevens uit databases te verzamelen en de juiste extractie te gebruiken voor managementinformatie.

Een voorbeeld is een Big Data Analyse, van data in een SQL server database, om te bepalen of de bushaltes van Arriva op de juiste plek staan, we doen dit door te kijken naar o.a. de GPS coordinaten van "deuropen" momenten in de data verzameld door de verschillende bussen en deze data te groeperen en de betrouwbaarheid ervan te bepalen. Het gaat hierbij om enorme hoeveelheden data die worden opgeslagen en verwerkt moeten. Arriva rijdt met honderden bussen die elk duizenden records per dag schrijven. De database met MIPOV (Model Informatieprofiel Openbaar Vervoer) gegevens van Arriva groei momenteel met ongeveer 20 waarnemingen per seconde.
Roelofs en Schenk - Bus Arriva

Via big data technieken wordt de juiste data verzameld en volgens statistische (econometrische) methoden wordt de betrouwbaarheid bepaald.

Hieronder staat een voorbeeld, waarin waarnemingen zijn samengevoegd, waarbij de data via iteraties steeds betrouwbaarder wordt.
Roelofs en Schenk - Bushalte Arriva
Roelofs en Schenk - Bushalte Arriva

Voor de RET zijn wij bezig met het verzamelen van stilstand gegevens van voertuigen, deze gegevens worden in een datawarehouse opgeslagen en zijn bedoeld om op termijn de onderhoudsplanning beter af te stemmen op de (historische) benodigde inzet van voertuigen.


Roelofs en Schenk - Toekomstgericht

Toekomstgericht

Partnerships voor de lange termijn
Roelofs en Schenk - Snelheid

Snelheid

Binnen 2 werkdagen reactie op uw vragen

Roelofs en Schenk - Kwaliteit

Kwaliteit

Constante focus op kwaliteit en resultaat

Roelofs en Schenk - Netwerk

ICT Netwerk

Groot netwerk binnen de ICT branche